Oefensalons / “Milonguita”

Wat ? Onze “tweewekelijkse” afspraak op donderdag en jouw kans om je tangopassen in te oefenen of te onderhouden, om te wennen aan het dansen met verschillende danspartners en je te bekwamen in de gebruiken van een milonga (tangosalon); en vooral om te genieten, ook van de muziek.

Wanneer ? “Tweewekelijks” op donderdagavond van 20u tot 23u15, behalve in juli en augustus en tussen Kerst en Nieuwjaar; dat betekent 42 x per jaar.

Waar ? Normaal gezien in de balletzaal van de Kortrijkse Schouwburg. Adres: Hazelaarstraat 7 Kortrijk. Uitzonderlijk op een andere locatie in Kortrijk – controleer daarom altijd eerst in de kalender.

Bereikbaarheid: – met de trein: het station van Kortrijk bevindt zich op 3 min. wandelafstand van de Stadsschouwburg. – met de auto: je kan vlakbij parkeren in de ondergrondse Parking Schouwburg. Het kan raadzaam zijn om op tijd te komen (tegen 20u), want in het centrum van Kortrijk is er op donderdagavond nog wel eens meer te doen en dan is het soms lastig om in de omgeving een vrije parkeerplaats te vinden.

Locatie: De balletzaal bereik je langs de linkerzijgevel van de Schouwburg, langs een metalen poort, de ‘Artiesteningang’. Neem dan de trappen tot de bovenste (3e) verdieping.

Opgelet – toegangscode: Sedert september 2019 is er een code nodig om de metalen poort te openen. Mocht u aan een gesloten poort staan zonder de code, bel dan 0485 680 770. Wij komen u dan binnenlaten.

sfeerbeeld van tangodansers in de balletzaal van de Stadsschouwburg
De sfeervolle balletzaal heeft een schitterende parketvloer en een achterwand voorzien van dansspiegels.

Voor wie ? Voor iedereen die graag tango danst of het wil leren. Vlamingen zowel als Franstaligen zijn steevast op de donderdagse afspraak; ze komen van Brugge, Gent, Doornik en Rijsel.

De muziek: wordt verzorgd door onze eigen dj’s en steeds vaker door gast-dj’s. De muziek wordt gespeeld in tanda’s, zoals op een tangosalon, wat zorgt voor een aangename afwisseling tussen tango’s, walsen en milonga’s, van verschillende maestro’s en periodes, en wat uitnodigt om met verschillende partners te dansen.

Inkom: 4 € per persoon. Je hoeft geen lid te zijn.

Drank: er is geen bar aanwezig; breng daarom zelf je drankje mee. Af en toe wordt er door een jarige een natje en een droogje aangeboden.

Meer foto’s van onze oefensalons kan je hier bekijken.